HVORDAN STARTET JEGERJENTEN


Det er Bente og Amalie, to jenter på Østlandet som dro hele jegerjentene- prosjektet i gang. Noe de har veldig god grunn til å være stolte av. 

Det hele startet med at Amalie ønsket seg noen jenter å jakte med i nærområde. Et lite jente-miljø hvor man sammen kunne dyrke interessen for jakt og skape et hyggelig samhold. Rett og slett en liten «jaktgjeng».

Amalie la ut et innlegg på en facebookside for jenter som jakter, og vips sjohei var det 110 forespørsler om å få lov å være med på dette nye jaktlaget.

Bente så potensialet i hva dette kunne bli og tok kontakt med Amalie. Sammen har de to bygd opp, noe vi mener er et super kult prosjekt for å få flere jenter ut på jakt.

Idag er 29% av de som består jegerprøven, kvinner. Kun 9% av kvinnene løser ut jegeravgiftskortet. At alle 9% har vært på jakt ila. høsten er høyst usikkert. Man kan anta at det kun er 5-6% av kvinnene som løser ut jegeravgiftskortet som faktisk har vært på jakt. Så her er det mye å ta tak i!

Kanskje er det samholdet jenter i mellom som mangler? Dette var starten og nå er vi over 1000 jenter fordelt rundt om i Norge.

Vi har fått med oss noen herlige damer rundt om i landet som skal være med på å drive frem jegerjentene-TRØNDELAG, VESTLANDET, SØRLANDET og NORD-NORGE.

Vi har masse spennende prosjekter i sving og flere aktører har meldt sin interesse for prosjektet. Det er så rått! 

På fritiden er vi jenter som elsker friluftsliv og jakt. Nå håper vi å spre jakt lyst og frilufts glede til resten av jentene i Norge.Små steg med store resultater 


VÅRT TEAM