Høy puls og mye glede

11.11.2020Lone Mjøsund er en 16 år gammel jente, fra Trøndelag. Hun har jaktet siden hun kom til Norge, som femåring. Lone er en ivrig, ung jeger vi var så heldig å komme i kontakt med.


Lone tagget oss nemlig i bilde av sin aller første elg. Dette måtte vi jo høre mer om!Les hele historien under bilde 


 Lone starter med å fortelle oss at hun synes det er spennende hvordan fler og fler ungdommer begynner å jakte. «Vi blir fler og fler». Hun synes det er gøy å være med på å få flere unge ut på jakt. Før var Lone med på å jage eller gå med hund på jakt, men nå har hun begynt å finne glede av å sitte på post.

Det ga utfall for et par helger siden. Da skøyt hun sin aller første elg.

Lone og pappa satt på post da en elg kom ruslende inn i Lones skuddfelt. Hun forteller at hun følte seg litt usikker på størrelsen og rådførte seg med pappa. Pappa fikk skyte først og traff kua. Så var det Lone sin tur. Pappa og Lone gikk bort til elgen og for første gang skøyt hun det dødelige skuddet på en elg. Lone kunne slippe jubelen løs.

Hun forteller hvor nervøs hun var på vei bort til kua. Hun tenkte på alt hun ikke måtte glemme, hvordan hun skulle holde børsa og sikker bakgrunn. Det er krevende å skulle passe på alle faktorer før man trekker av, men Lone hadde full kontroll og sitter igjen med en enorm mestringsfølelse. Lone er vant til at det er de yngste som må flå elgen. Dette liker hun, da hun synes det er viktig å være med på alle de ulike delene av jakta. «Dette er jo en del av det vi må lære.

Vi er neste generasjon jegere og vi skal en dag lære dette videre til generasjonen som kommer etter.» Hun forteller og hvor viktig det er med damer på jakt. Vi må fortsette å vise andre jenter der ute at jakta er for alle, sier hun. Det er vi helt enig i. Vi blir overrasket over bevisstheten denne unge jenta har på spørsmålet rundt jenter og jakt. 16 år, skutt sin første elg og definitivt en forkjemper for å få flere ungdommer og jenter ut på jakt.

Lone avslutter med å si at hun heier på alle damer der ute! For en rå jeger, og ikke minst; for en rå jegerjente. Takk for samtalen Lone.