På post alene, for første gang

19.11.2020


Vi har kommet i kontakt med Rikke A. Pedersen som skjøt sitt første rådyr i 2017. 

Hun forteller at hun husker det som om det var i går hun skøyt sitt første rådyr: 
Hun ble spurt kvelden før om hun ville bli med på rådyr jakt, dette takket hun selvfølgelig ja til for opplevelsen sin skyld.
Det var første gang hun skulle sitte alene på post. Hun sier at det var veldig nervepirrende å sitte alene. 

Hun hadde jo ingen å lene seg på hvis hun ble usikker, men overraskende nok ble hun mer selvsikker.

Hun har vært med på rådyr jakt en del ganger, men det her var første gangen hun var klar til å skyte selv.


Etter noen timer hører hun på radioen: «Nå kommer den, Rikke, gjør deg klar!!!» Hun husker fortsatt spenningen og adrenalinet når hun hørte bjeffene kom nærmere og nærmere. Hun gjorde seg klar til å skyte.


Rådyret kom ca 20m unna og hun bestemte seg for å skyte. Alt gikk så fort og pang så rulla rådyret ned i grøften.

Det første hun gjorde var å si på radioen: «Jeg tror jeg traff!» Skjelvingen tok overhånd da hun skjønte at hun faktisk hadde skutt sitt første rådyr!


Det ble stående jubel i jaktlaget, som var veldig stolte på hennes vegne. Hun fikk være med på vomming og flåing etterpå.

Hun sier hun satt igjen med en seiersfølelse; «Endelig fikk jeg det til» sier hun. I ettertid satt hun igjen med flere følelser, hun hadde i utgangspunktet ikke sett for seg at hun ville klare å ta livet av et levende vesen.


Rikke er veldig glad i dyr og hun oppdaget at det fint kan gå hånd i hånd med jakt. Det å kunne skaffe sin egen mat ute i naturen og bruke hele dyret synes hun er veldig flott.