HVORDAN STARTET JEGERJENTEN


Jegerjentene startet høsten 2020, av Amalie Bjorøy 

 Et Facebook-innlegg angående hennes ønske om å dra i gang et eget jaktlag for jenter, ga stor respons. Dette viste behovet for en organisasjon som skulle jobbe for jenter som jakter i Norge. 

En jakt- og fiske plattform for både de ivrige og nysgjerrige, uansett erfaringsnivå. 

Et styre som inviterer til jakt- og fiskeinspirerte arrangementer, sosiale forekomster og aktiviteter for en hver smak. Jegerjentene jobber for å fremme mulighetene jenter har for jakt- og fiske i Norge, samt gjøre skrittet for jenter ut i naturen litt mindre.

Idag er 29% av de som består jegerprøven, kvinner. Kun 9% av kvinnene løser ut jegeravgiftskortet. At alle 9% har vært på jakt ila. høsten er høyst usikkert. Man kan anta at det kun er 5-6% av kvinnene som løser ut jegeravgiftskortet som faktisk har vært på jakt. Så her er det mye å ta tak i! Kanskje er det samholdet jenter i mellom som mangler?

Vi har fått med oss noen herlige damer rundt om i landet som skal være med på å drive frem jegerjentene-TRØNDELAG, VESTLANDET, SØRLANDET, ØSTLANDET, TROMS OG FINNMARK. Vi har masse spennende prosjekter i sving og flere aktører har meldt sin interesse for prosjektet. Det er så rått!
Små steg med store resultater 


VÅRT TEAM